Састанак Александра Вулина и Чен Бо

27-10-2022 | Вести


Бивши министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас у Београду са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, којој се захвалио на снажном пријатељству, искреној подршци Републици Србији и на свим реализованим пројектима који су имали за циљ јачање капацитета Министарства унутрашњих послова као и јачање сарадње српске и кинеске полиције.

Вулин и Чен Бо су на састанку истакли да је пријатељство Републике Србије и Народне Републике Кине челично, и да су јачању челичног пријатељства допринели и добри лични односи председника Вучића и председника Си Ђинпинга.

Александар Вулин захвалио се НР Кини на подршци територијалном интегритету Србије и непризнавању лажне државе Косово и истакао да Србија подржава целовитост Народне Републике Кине и политику "Једне Кине".

Амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо нагласила је да је сарадња српског и кинеског министарства унутрашњих послова у протекле две године било на највишем нивоу и посебно истакла успешну сарадњу у области безбедности пројеката иницијативе „Појас и пут" у Републици Србији, као и успешну сарадњу у оквиру међународних организација, пре свега Интерпола која је потврђена и приликом сусрета Александра Вулина и генералног директора за међународну сарадњу Министарства јавне безбедности НР Кине и члана Извршног комитета Интерпола за Азију Ху Бинчена на Генералној скупштини Интерпола у Индији.

Александар Вулин је истакао да је посебно поносан на реализован Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола и на Споразум којим ће Народна Република Кина Србији донирати систем 112, а који ће значајно унапредити ефикасност и убрзати реаговање хитних служби у Србији.

Амбасадорка Кине Чен Бо захвалила се Александру Вулину за све што је лично учинио у протеклом периоду за јачање сарадње и пријатељства Србије и Кине.

Амбасадорка Кине Чен Бо захвалила се Александру Вулину за срдачне честитке које је упутио Комунистичкој партији Кине и њеном лидеру Си Ђинпингу поводом одржавања 20. Конгреса Комунистичке партије Кине и поновног избора Си Ђинпинга на чело Партије.

Вулин је у честитки истакао да је на 20. Националном конгресу Комунистичке партије Кине потврђена водећа улога лидера Си Ђинпинга и да његова мисао представља најзначајнији део теорије социјализма са кинеским карактеристикама, те да је уверен да ће трећи мандат лидера Си Ђинпинга донети многа добра и просперитет Кини, али и свету. 

Подели са пријатељима: